De sok met de 'Qnoop'...

Een tijdje geleden maakte ik kennis met 'Qnoop', sokken die niet alleen supermooi zijn, mooie dessins hebben, duurzaam geproduceerd zijn, maar vooral ....enorm handig omdat je veel langer ( duurzamer van je sokken gebruik kan maken)!

Schermafbeelding 2017-11-29 om 11.42.26.png
Schermafbeelding 2017-11-29 om 11.42.46.png
Schermafbeelding 2017-11-29 om 11.44.41.png

Iedereen kent het probleem van de eenzame sok wel. In het verleden hebben we diverse D.I.Y ideeën uitgevoerd voor tijdschriften om dit idee te tackelen, maar het ideale idee zat er nog niet tussen. En toen hoorde ik het inspirerende verhaal van Dirk Vis van Qnoop op een Duurzame 'meet up'. 

Ik was zelf meteen verkocht. De waarde van deze best prijzige sok zit natuurlijk in het proces aan de voorkant, een duurzaam geproduceerde sok is meer waard omdat werknemers eerlijk betaald worden en eerlijke materialen worden gebruikt (https://www.qnoop.com/green-story/). Dan mag een sok ook meer waard zijn, dit is iets wat we ons moeten realiseren.

Maar het excuus dat ik hoor in mijn omgeving dat het wel veel geld is voor een sok die na 3 wasbeurten kwijt is gaat hier niet meer op, want dat probleem is opgelost, Vincent laat hiernaast zien hoe dat werkt....

POLLUTED WATER POPSICLES

Op de site van Trendland kwam ik deze prachtige ijsjes tegen die eigenlijk een heel trieste boodschap laten zien. Deze waterijsjes zijn gemaakt door 3 studenten van de University of Arts uit Taiwan. Ze hebben meer dan 100 ijsjes gecreëerd gemaakt van vervuild water van diverse rivieren, meertjes, havens en stranden in Taiwan. De water ijsjes laten de dramatische staat van het water van onze planeet zien. Water gevuld met zware metalen; lood, kwik etc en plastics. 

Photography by Hung I-chen / www.pollutedWaterpopsicles.com

DAAR ZIT WAT IN...

broodzak

Hoeveel plastic broodzakken gooi je per week weg?? Bij ons thuis gaan er zeker 6 per week bij het afval... dat kan anders, eens zoeken of er al alternatieven zijn? En die vond ik.... bij 'The Line Works' in GB en Inge van 'Bag Again' in Nederland ook.

Inge, bedenker van de bag-again® original broodzak: 'Met mijn bedrijf maak ik het je makkelijk om minder afval te produceren. Zodat je op een eenvoudige en laagdrempelige manier iets kan doen aan het mooi houden van onze aarde. Ik ben begonnen met het ontwerpen en laten produceren van de bag-again® original broodzakken van biologisch katoen. Al snel uitgebreid naar de bag-again® original fruit&vegetable bag.'

De katoen is 100% organic en heeft het GOTS certificaat. Dat betekent dat de hele productieketen voldoet aan strenge sociale en duurzaamheidseisen. Dus geen pesticiden bij de productie van de katoen en ongebleekt dus geen giftige kleurstoffen. Waarom biologisch katoen? Wist je dat de katoenindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Hoe fijn is het dat het productieproces van de Bag-again® producten wél okee is. Van A tot Z.

Wij vinden dit een top alternatief!

fruitzak van Bag Again
Fruitzak van Bag Again

ZO SIMPEL KAN HET ZIJN!

combitex wand

Geen onbekende, maar jaren zo goed bezig met het hergebruik van Materialen. Zoals op deze foto uit de winkel waar ze oude planken met oude riemen en lades combineert als plank aan de wand. Simpel en heel duurzaam. Ik kom als stylist van de bladen altijd graag bij Combitex. Om producten te shoppen, maar ook om te zien wat Jeanette nu weer voor nieuws heeft bedacht. Een grote inspiratiebron voor velen.

KOFFIE?? HET NIEUWE GOUD...

In ons onderzoek naar nieuwe materialen en grondstoffen komen we steeds meer designers tegen die zich laten inspireren door koffiedik. Koffiedik blijkt een heel goed werkende nieuwe grondsstof te kunnen zien voor diverse projecten. Het is allemaal nog in de begin fase, maar dit kan wel eens heel interessant zijn... ( bij ons thuis gaan er liters koffie door... zitten we hier stiekem op een kleine goudmijn??)

Coffee based is een samenwerkingsproject tussen Rotterzwam en het upcycling-initiatief Verdraaid Goed. Het is begonnen als een afstudeerproject van product designer Marjet de Jong, die koffiedik wilde gebruiken als grondstof voor gebruiksvoorwerpen. Door hun netwerk in de koffiebranche raakten de mannen van Rotterzwam betrokken bij Coffee Based.