Adventcalender in a Jar

We hebben een leuke manier voor een adventskalender gemaakt voor kerst. Een leuke manier om af te tellen voor kerst. 

Benodigdheden: Schaar, Papier wit en groen (dikker dan gewoon A4 papier), Glazen pot, Garen, Watervaste stift wit en zwart, plakband

Werkwijze: Leg een pot met een etiket alvast in een bak met water zodat het etiket losweekt. Vouw de kerstboom van het groene papier zoals onderaan te zien is. Maak sterretjes of andere leuke vormpjes die je vierdubbel kan dubbelvouwen en schrijf op elke vormpje een spreuk of een woord. Maak er 25, één voor elke dag voor kerst. Maak er een touwtje aan en plak de andere kant van het touwtje aan de onderkant van de deksel. Alle sterretjes zitten nu vast, dus zet de kerstboom in de pot en draait de deksel erop. Schrijf met watervaste stift de tekst '25 dagen kerst' op de pot en versier deze met de witte stift met stippeltjes. 

Nu kan je elke dag een sterretje eruit halen, totdat de pot leeg, dan is het kerst!

Libelle Kerst 2014

Libelle Kerst 2014