Concrete Lamp

Voor de Unique Pieces trend hebben we zelf de betonnen lampjes gemaakt. Hieronder is in stappen te zien hoe we dit hebben gaan. 

De benodigdheden voor de lampen: grote en kleine plastic fles (Plasticflessenshop), koperen buisjes, schroefboor, beton, gaas 

Maak in de grote fles, in de dop hiervan een gat, ook voor het buisje. 

Maak het beton aan zoals staat aangegeven op de verpakking, en zet de mal op zijn kop. Giet alvast een laagje beton erin, zodat je de gaas er vast in kan zetten. Doe de rest van het beton erbij totdat tegen bijna vol is. 

Knip van de kleine plastic fles de bovenkant eraf en maak in de onderkant een gat voor het buisje. 

Zet het allemaal in elkaar, zodat je een goede mal hebt voor het gieten van het beton. 

Als het beton goed is uitgehard, dan kan je aan de binnen- en aan de buitenkant de plastic flessen eraf halen. En kan je de binnenkant verven, wij hebben dit goud gedaan. 

De basis van de lampen zijn nu klaar. Nu moet je er nog een lamp van maken. Zorg dat je een fitting, strijkijzersnoer en eventueel een stekker hebt, en zet deze in elkaar. Het is het mooiste om een kleine fitting te nemen, anders steekt het lampje ver uit, en dit is geen fraai gezicht. En je kan het gaas helemaal afknippen, of gedeeltelijk, wat je zelf mooi vindt.