African inspired basket

Benodigdheden | 4 meter katoenen koord | garen in bijpassende kleur | spelden | naaimachine

Benodigdheden | 4 meter katoenen koord | garen in bijpassende kleur | spelden | naaimachine

Stap 1 | Maak een plat rolletje van ongeveer 3 cm en steek er een speld in om het rolletje bij elkaar te houden.

Stap 1 | Maak een plat rolletje van ongeveer 3 cm en steek er een speld in om het rolletje bij elkaar te houden.

Stap 2 | Stik dit platte rolletje in een kruis aan elkaar en haal de speld eruit. Stap 3 | Rol en stik, dat is even iets dat je onder de knie moet krijgen. Als de diameter van je bodem naar je zin is, ga je door met het bouwen van de schaal, door steeds een stukje koord iets strakker op de bodem te draaien. Zo ontstaat als vanzelf een zijkant. Stap 4 | Een haakje maak je door een lusje in het touw te maken en weer verder te stikken.

Stap 2 | Stik dit platte rolletje in een kruis aan elkaar en haal de speld eruit.

Stap 3 | Rol en stik, dat is even iets dat je onder de knie moet krijgen. Als de diameter van je bodem naar je zin is, ga je door met het bouwen van de schaal, door steeds een stukje koord iets strakker op de bodem te draaien. Zo ontstaat als vanzelf een zijkant.

Stap 4 | Een haakje maak je door een lusje in het touw te maken en weer verder te stikken.

Klaar! Een mandje waar je verschillende formaten van kan maken om een mooie muur mee aan te kleden. Ook kan je met verschillende materialen experimenteren, zoals ik hier met zwarte raffia aan de slag ben gegaan. Veel maakplezier!

Klaar! Een mandje waar je verschillende formaten van kan maken om een mooie muur mee aan te kleden. Ook kan je met verschillende materialen experimenteren, zoals ik hier met zwarte raffia aan de slag ben gegaan. Veel maakplezier!