Geo Grasses

Benodigdheden | Verse grassprieten | Bloemenpers of een stapel dikke boeken met vloeipapier | Witte lucht drogende klei | Roller | Potlood/Pen (voor het maken van een gaatje) | Transparante lak | Platte kwast

Benodigdheden | Verse grassprieten | Bloemenpers of een stapel dikke boeken met vloeipapier | Witte lucht drogende klei | Roller | Potlood/Pen (voor het maken van een gaatje) | Transparante lak | Platte kwast

Stap 1 | Vorm en knoop geometrische vormen van de grassprieten en leg ze te drogen in een bloemenpers of in vloeipapier tussen een stapel boeken. Stap 2 | Trek een grof stuk uit de homp witte klei en rol deze ongeveer tot 1 cm dikte. Stap 3 | Leg 1 van de gedroogde geo grassen op het plak klei (bepaal zelf een mooie compositie, hij hoeft natuurlijk niet helemaal passend op de klei;-) en rol het gras een stukje mee, zodat hij vast komt te zitten in de klei. Stap 4 | Maak met de potlood/pen een gaatje in de klei, zodat je je graswerk straks kan ophangen. Leg weg te drogen. Stap 5 | Bestrijk je gedroogde graswerk met een laagje transparante lak. Opnieuw drogen en dan kan je overgaan tot het zoeken van een mooi plekje. Veel plezier!

Stap 1 | Vorm en knoop geometrische vormen van de grassprieten en leg ze te drogen in een bloemenpers of in vloeipapier tussen een stapel boeken.

Stap 2 | Trek een grof stuk uit de homp witte klei en rol deze ongeveer tot 1 cm dikte.

Stap 3 | Leg 1 van de gedroogde geo grassen op het plak klei (bepaal zelf een mooie compositie, hij hoeft natuurlijk niet helemaal passend op de klei;-) en rol het gras een stukje mee, zodat hij vast komt te zitten in de klei.

Stap 4 | Maak met de potlood/pen een gaatje in de klei, zodat je je graswerk straks kan ophangen. Leg weg te drogen.

Stap 5 | Bestrijk je gedroogde graswerk met een laagje transparante lak. Opnieuw drogen en dan kan je overgaan tot het zoeken van een mooi plekje. Veel plezier!

Deze DIY hoort bij de serie Wildflowers & Grasses gefotografeerd door Sophia van den Hoek.

Deze DIY hoort bij de serie Wildflowers & Grasses gefotografeerd door Sophia van den Hoek.