Canned light

Canned light

Gezien in VT Wonen 'Zelf aan de Slag'

Benodigdheden: Oud Conservenblik, lampsnoer, fitting, blikschaar, tang, schroevendraaier, verf en kwast.

- Was het conservenblik goed schoon

- Knip met de bliktang een ronding uit de bodem van het blik

- Maak met de tang de fitting vast aan het snoer

- Schilder het blik

- Als het blik droog is schuif je het blik om de fitting en maak je het blik tussen onder en bovenring vast. 

297 - Amersfoort.JPG

Canned Light

Gezien in VT Wonen 'Zelf aan de Slag'

Colorful biowaste painted eggs

Het is bijna pasen en dan worden er weer eieren versierd, verstopt en gevonden. Nu kan je natuurlijk het plastic ei-verf-molentje weer pakken of nieuw kopen omdat die van vorig jaar het niet heeft gehaald. Maar wist je dat je de eieren kan voorzien van een hele mooie kleur en structuur met een beetje groenafval en wat azijn. Supermooi, goedkoop en met oog voor het milieu. We hergebruiken ons snijafval, thee en koffie resten en creëren mooie bijzondere eitjes. 

Dus wat eten en drinken we deze week: 

* Rode kool, Rode biet, Blauwe bessen, Spinazie, Uien en drinken koffie en thee. We bewaren het restafval koken dit met azijn en gebruiken dit als natural paint voor onze eieren.  En wil je er ook nog een mooi dessin op, kijk dan ook nog even in je sokkenla of je nog een oude panty met ladder hebt liggen. Leg een mooi blaadje of bloementje op het ei en bindt hier een stukje panty omheen. Leg deze vervolgens in het pannetje met kleurstof en haal deze er pas weer af als het eitje op kleur is. Het mooie dessin blijft over.

Kook de eieren of blaas ze uit. Doe vervolgens de ingrediënten in een potje met een scheutje azijn, doe de eieren erin en laat de eieren zitten tot dat ze gekleurd zijn. Dit kan verschillen per ei en ook per kleurstof. Kijk ook hoe licht of donker je ze wil. De donkerblauwe eieren met bladmotief hebben we een hele dag in de rode kool laten liggen. Voor het kleuren met koffie en thee giet je warm water in een potje. Met de thee kun je verschillende kleurtinten creëren. Ook kun je verschillende soorten thee gebruiken of mixen met andere grondstoffen. Succes!!