Spatial Stone Structures

Minerals, planet Earth, the treasures of the planet, from dust to diamant. We vinden inspiratie in het universum waar onze kleine aardbol zich in bevind. Er worden nieuwe landschappen op verschillende planeten ontdekt. De texturen en kleuren zijn daar anders dan op aarde. Kleurrijke maar robuuste oppervlaktes. Kraters, gelaagdheid in stenen en een interessant kleuren pallet in de ruwe aardse buitenkant. Veel designers zijn op dit moment bezig met de ruimtelijke oppervlakte structuren. In de show van Ana Locking van Fall 2014 zien we een jurk met maankraters, maar ook Valentino heeft in zijn show van pre-Fall 2015 een print van het heelal. Bij andere designers zien we dat ze geïnspireerd zijn door de bijzondere kleuren van de mineralen. De gelaagdheid van kleuren die samen blenden tot een geheel. Grillige vlekvormen en kleurnuances. Het gevoel van diepte in een 2d oppervlak. Het inspireert ons tot een nieuw trendthema voor StyleCookie.nl Interessant voor diverse materialen, voor zowel keramiek als stoffen.

Analog

StyleCookie is een half jaar geleden begonnen met de trend 'Soft Machinery', daar dieper in duikend kwamen we terecht bij 'Oridinary Beauty' ook hier zijn we dieper in gedoken en signaleren de nieuwe liefde voor ambacht en het Analoge.

Designers laten zich inspireren door analoge gebruiksvoorwerpen. Willen wij steeds meer terug naar de oorsprong van het produceren? Of is het alleen het analoge design van ons inspireert?

NIeuwe producten met in hun design een analoge look en feel. Maar ook producten die analoog functioneren zoals bv. de producten van Lomography, fotograferen met filters zoals met digitale apps, maar dan rechtstreeks vanuit de camera. Maar ook de slowcoffee heeft een tijdje geleden zijn intrede gedaan en je ziet steeds meer vormen terugkomen van de ouderwetse filter koffie maar dan in een mooi vormgegeven jasje. Even weg uit de haast van het digitale tijdperk en oog voor het Analog

Ordinary beauty

Alledaagse analoge gebruiksvoorwerpen verdwijnen van de werkvloer en uit ons huis. Ontwerpers laten zich inspireren en we zien de meest mooie allerdaagse gebruiksvoorwerpen verschijnen in de meest mooie materialen en kleuren en die willen wij natuurlijk ook heel graag in ons huis...

Soft Machinery

Soft Machinery ons nieuwe thema. We zijn geïnspireerd door de 3e industrieële revolutie. De computer neemt steeds meer over. Ook de denkende mens wordt over genomen door de computer. Niet alleen de industrie verdwijnt, maar ook de kantoorplekken zijn overbodig. Dagelijkse gebruiksvoorwerpen worden overbodig, maar in een nieuw jasje des te mooier. We vinden allerlei verwijzingen naar het analoge, constructieve maar dan op een zachte manier.