Global To Local

Na een succesvolle stage periode ben ook ik aan de beurt om mezelf als stagiaire van Stylecookie te bewijzen! In mijn serie neem ik jullie mee naar de verrukkelijke wereld van FOOD, waar voor mij de uitdaging ligt om dit naar Stylecookie te vertalen.

Food = Zen

Tegenwoordig komen we het steeds vaker tegen op het internet en kranten, foodhallen/markthallen, lokale groenten, verpakkingsvrije supermarkten, natuurlijke suikers. Allerlei nieuwtjes op het gebied van FOOD die op het moment een grote rol spelen in de maatschappij. Hoe gaan we hier mee om en wat willen we precies? Op de stylecookie blog lees je alles over de verschillende elementen die je in mijn serie terug ziet.

Elementen zoals: Verpakkingsvrije producten, Lokale groenten, ambachtelijk en suikervrij zien jullie terug in deze beelden! Styling: Patricia Henczes, Fotografie: Anke Helmich@stylecookie.nl

Houten schepje: Dille & Kamille, SERAX glazen potjes: Puur Brocante, houten ondergrond: Hoveniers bedrijf Nieuwland, houten planken geschilderd met Annie Sloan Chalk Paint™ Puur Brocante.

Houten schepje: Dille & Kamille, SERAX glazen potjes: Puur Brocante, houten ondergrond: Hoveniers bedrijf Nieuwland, houten planken geschilderd met Annie Sloan Chalk Paint Puur Brocante.

Handgemaakt servies Wonki Ware: Humanoid Shop, boomschors blad: Hoveniersbedrijf Nieuwland, blad geschilderd en bewerkt met Annie Sloan Chalk Paint™, Puur Brocante

Handgemaakt servies Wonki Ware: Humanoid Shop, boomschors blad: Hoveniersbedrijf Nieuwland, blad geschilderd en bewerkt met Annie Sloan Chalk Paint™, Puur Brocante

Recept Aziatische Pompoensoep:   1 ui, 2 tenen knoflook, 2 el zonnebloemolie, 850 gr. pompoen, 1 handsinaasappel, 250 g winterpeen, 400 g kokosmelk, 400 ml groentebouillon, 15 gr. koriander

Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen, snijd de schil eraf en de pompoen in kleine blokjes. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.

2.     Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en kerrie bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.

Houten schepje, vijzel van graniet, notenkraker, hakmes, mini rasp, honinglepel, grote metalen schep: Dille & Kamille, kommetje handgemaakt Wonki Ware: Humanoid Shop. houten blad geschilderd en bewerkt met Annie Sloan Chalk Paint™, Puur Brocante

Houten schepje, vijzel van graniet, notenkraker, hakmes, mini rasp, honinglepel, grote metalen schep: Dille & Kamille, kommetje handgemaakt Wonki Ware: Humanoid Shop. houten blad geschilderd en bewerkt met Annie Sloan Chalk Paint™, Puur Brocante

Bord handgemaakt Wonki Ware: , blad geschilderd en bewerkt met Annie Sloan Chalk Paint™, Puur Brocante.

Bord handgemaakt Wonki Ware: , blad geschilderd en bewerkt met Annie Sloan Chalk Paint™, Puur Brocante.

Recept Suikervrije chocolade taart met honing, dadels, citroen en vanille:

200 g pure (70%) chocolade, 250 g boter, op kamertemperatuur, plus 1 klontje en extra voor invetten,3 eieren, 100 g gemalen amandelen, 200 gr. gemalen dadels, 200 gr. honing (naar smaak) 175 g zelfrijzend bakmeel, 2 el rauwe cacao, 1 tl bakpoeder, 150 ml melk, extra gesmoten chocolade en bosvruchten voor de topping!

Vet de bodem van 2 springvormen (ø 20 cm) in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Klop de boter en de honing in een kom tot een lichtgekleurd mengsel. Klop de eieren er een voor een door, en roer vervolgens de amandelen erdoor. Schep het meel, de cacao, het bakpoeder, ½ theelepel zout door het mengsel. Voeg dan de melk en gesmolten chocolade toe.

Verdeel het beslag over de vormen, bak beide cakes 30 minuten in de oven. Neem de cakes uit de oven en laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze er dan uit en laat verder afkoelen.

Voor de vulling: 1 el kardemompeulen, kaneel, snuf versgemalen zwarte peper, 150 gr. honing, citroen rasp, 1 vanille stok, 100 gr. boter, op kamertemperatuur, 100 gr. roomkaas

Doe de kardemompeulen, kaneel en de zwarte peper in een pannetje water, ongeveer 200 ml. Breng dit aan de kook en laat het even 5 minuutjes koken, giet het daarna af en laat het daarna afkoelen.

Mix de boter met de roomkaas goed. Doe daarna de honing, citroenrasp, vanille en de chai thee water ( naar smaak) bij.

Stel de taart samen: leg een cake op een taartschaal, verdeel de botercrème erover en leg de tweede cake erop. Besmeer met de topping.