Analog

StyleCookie is  een half jaar geleden begonnen met de trend 'Soft Machinery', daar dieper in duikend kwamen we terecht bij 'Oridinary Beauty' ook hier zijn we dieper in gedoken en signaleren de nieuwe liefde voor ambacht en het Analoge.

Designers laten zich inspireren door analoge gebruiksvoorwerpen. Willen wij steeds meer terug naar de oorsprong van het produceren? Of is het alleen het analoge design van ons inspireert?

NIeuwe producten met in hun design een analoge look en feel. Maar ook producten die analoog functioneren zoals bv. de producten van Lomography, fotograferen met filters zoals met digitale apps, maar dan rechtstreeks vanuit de camera. Maar ook de slowcoffee heeft een tijdje geleden zijn intrede gedaan en je ziet steeds meer vormen terugkomen van de ouderwetse filter koffie maar dan in een mooi vormgegeven jasje. Even weg uit de haast van het digitale tijdperk en oog voor het Analog.

Koperkleurige wekker via Van Dijk&Ko, Kaarzenstandaard van Seletti via &Klevering  Vintage radio via Neef Louis , opwindbare LX radio Safe via & Klevering Typemachine gevonden bij de Kringloop, Dossiermap 'Black Grid' van Hay via & Klevering

Koperkleurige wekker via Van Dijk&Ko, Kaarzenstandaard van Seletti via &Klevering Vintage radio via Neef Louis, opwindbare LX radio Safe via & Klevering Typemachine gevonden bij de Kringloop, Dossiermap 'Black Grid' van Hay via & Klevering

Goudkleurige kandelaar Cog Cone van Tom Dixon via & Klevering ,  DIY camera 'Konstructor' van Lomography Vintage camera's, Camera met harmonica lens van Lomography , Lomokino camera van Lomography Onderdelen DIY camera van , Vintage camera van Neef Louis

Goudkleurige kandelaar Cog Cone van Tom Dixon via & Klevering,  DIY camera 'Konstructor' van Lomography Vintage camera's, Camera met harmonica lens van Lomography , Lomokino camera van Lomography Onderdelen DIY camera van , Vintage camera van Neef Louis

Print van Bart Boumans, Goudkleurige bladwijzer in vorm van pen van Tom Dixon via Nordic New , Goudkleurige veer van geëtste plaat van Tom Dixon via Nordic New Schaar van House Doctor via Accessorize your Home Potlood van Flying Tiger

Print van Bart Boumans, Goudkleurige bladwijzer in vorm van pen van Tom Dixon via Nordic New, Goudkleurige veer van geëtste plaat van Tom Dixon via Nordic New Schaar van House Doctor via Accessorize your Home Potlood van Flying Tiger

Letterplaat 'The Copycat' van Tom Dixon via Nordic New 'Keep Calm And make Stamps van StyleCookie   

Letterplaat 'The Copycat' van Tom Dixon via Nordic New 'Keep Calm And make Stamps van StyleCookie

 

Vintage items via de Kringloop, Letters via Grafisch WerkCentrum Amsterdam   

Vintage items via de Kringloop, Letters via Grafisch WerkCentrum Amsterdam

 

Koffieblik eigen, Theepot 'Form' van Tom Dixon via &Klevering , Chemex Classic Coffeemaker via Doppio-espresso , Vintage koffiebonen maler via Van Dijk&Ko, Kandelaar 'Cog Medium' via &Klevering , overige items via Grafisch Werkcentrum Amsterdam

Koffieblik eigen, Theepot 'Form' van Tom Dixon via &Klevering, Chemex Classic Coffeemaker via Doppio-espresso , Vintage koffiebonen maler via Van Dijk&Ko, Kandelaar 'Cog Medium' via &Klevering, overige items via Grafisch Werkcentrum Amsterdam

Kleurkaart Analog November 2014

Kleurkaart Analog November 2014